UPDATE: Houdoe Hessing

De in Nederland zeer bekende showroom aan de A2 van de onlangs failliet verklaarde auto-importeur Frits Hessing is verkocht aan Toyota-importeur Evert Louwman. Goed nieuws voor beiden, want zo kan Hessing zijn schuld van 11,3 miljoen euro aan Louwman aflossen en kan Louwman op zijn beurt genieten van zijn nieuwe, exclusieve showroom op een super locatie.

Volgens autojournalist David Bakels, die werkzaam is bij autoblad Carros, wil Louwman de bedrijfsvoering van Hessing voorzetten, maar zint hij niet op en doorstart. Het verschil tussen overname en doorstart is dat bij laatst genoemde ook de schulden en de salarissen van het personeel overgenomen (moeten) worden. Dit wil Louwman niet en daarom is er geen sprake van een doorstart, maar van een overname.

Zoals al eerder vermeld, heeft het faillissement van Hessing te maken met de slechte verkoop van kavels in zijn exclusieve Park Bloeyendael, een soort gated community waarin alleen mensen mogen en kunnen wonen die in staat zijn om minimaal €800.000 aan een woning uit te geven. Om dit project te financieren, had Hessing geld nodig. Onder andere Louwman had hem dit geld geleend (een bedrag van ruim 11,3 miljoen euro), maar spande een kort geding aan omdat Hessing niet meer in staat bleek om aan zijn aflossingsverplichtingen te voldoen. Dat het faillissement van Hessing te maken heeft met de tegenvallende verkoop van kavels in Park Bloeyendael, lijkt als een paal boven water te staan, maar is volgens Bakels echter niet de reden van de ondergang. Bakels noemt de slechte autoverkoop als reden van het faillissement en zegt dat ook andere banken, zoals FGH Bank, achter Hessing aanzaten.

Of de reden van het faillissement te maken heeft met Park Bloeyendael of met de slechte autobranche, weten we niet, maar Hessing is sowieso failliet. Toch gaat de ontwikkeling van het unieke Park Bloeyendael naar verluidt gewoon door. Eind vorig jaar stelde een woordvoerder van Hessing dat de bouw in maart van dit jaar (2012) begint. Als alles volgens plan verloopt, vindt de oplevering anderhalf jaar later (september 2013) plaats. Volgens diezelfde woordvoer waren halverwege december 2011 een kwart van de kavels verkocht en vorderde de verkoop ‘gestaag’. We zullen zien…

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s