UPDATE: Houdoe Hessing

Gisteren werd bekend dat Hessing, een Nederlandse importeur van de meest luxueuze en dure bolides, failliet verklaard was nadat het bedrijf niet meer in staat was om een lening van €10 miljoen op tijd (oktober 2011) af te lossen. Het autobedrijf was vooral bekend dankzij het opvallende glazen gebouw langs de A2, waarin een showroom is gevestigd die de voorbijrijdende automobilisten trakteert op merken als Bentley, Lamborghini en Rolls Royce. Eén dag nadat het faillissement bekend gemaakt werd, komt het nieuws naar buiten dat autobedrijf Stern interesse heeft in een overname van de failliete auto-importeur.

Autobedrijf Stern heeft laten weten alleen belangstelling te hebben voor het autobedrijf en niet in de vastgoedtak van Hessing. Henk van der Kwast, topman bij Stern, heeft zich inmiddels gemeld bij Johan Westerhof, de curator die het beheer van de bezittingen van het failliete bedrijf voor zijn rekening heeft genomen. Volgens Stern is het autobedrijf nog levensvatbaar, en is dat niet het geval bij de vastgoedafdeling.

Hoeveel geld Stern bereid is te betalen voor de overname, wilde Van der Kwast niet zeggen. Hij hoopt op korte termijn (voor het eind van deze maand) duidelijkheid te krijgen over de mogelijkheden van een overname.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s